کشور ازبکستان را بشناسید با جغرافیا و تاریخچه و اطلاعات مفید کشور ازبکستان آشنا شوید
کشور ازبکستان را بشناسید با جغرافیا و تاریخچه و اطلاعات مفید کشور ازبکستان آشنا شوید
جغرافیای کشور ازبکستان
کشوری است در آسیای مرکزی محصور میان کشورهای قزاقستان در غرب و شمال قزقیرستان و تاجیکستان در شرق و افغانستان و ترکمنستان در جنوب.
این کشور که بیشتر اراضی میان رودخانه های سیردریا و آمودریا را به خود اختصاص داده است ترکیبی است از دشت ها و صحراهای نسبتا پهناور در غرب و نواحی مرکزی و کوهستان های مرتفع در خاور.
طولانی ترین رودخانه ازبکستان رود آمودریا یا جیحون است و مهمترین ریزابه آن رود زرافشان است.
بلندترین نقطه ازبکستان موه حصار که در نزدیکی مرز این کشور با تاجیکستان واقع است 4645 متر ارتفاع دارد و پست ترین نقطه آن گودالی است به نام مین بولاق در صحرای قزل قوم که ارتفاع آن 12- متر می رسد .
پنبه و برنج و ابریشم از فرآورده های کشاوری آن است .
نفت و گاز ظبیعی و طلا سرب و زغالسنگ ازمنابع زیر زمینی آن محسوب می گردد.
اقلیم ازبکستان خشک و قاره ای است زمستانهای کوتاه و ملایم دارد و تابستانهایش طولانی و گرم و خشک است .
اکثر جمعیت این سرزمین را ازبک ها تشکیل می دهند و روس ها تاجیکها قزاق ها و قراقالپاق ها و تاتارها نیز اقلیتهای قومی آن هستند.
مردم ازبکستان اکثرا مسلمان سنی هستند و ارتدوکس ها و لائیک ها اقلیت های مذهبی آن به شمار می آیند .
زبان رسمی آنان ازبکی است و زبان های روسی و تاجیکی نیز مورد استعمال محدودتری دارد.
پرچم کشور ازبکستان
در پرچم ازبکستان علامت ماه و ستاره وجود دارد تکته عجیب این است که اگرچه ازبکستان یک کشور مسلمان است و ماه نماد اسلام است در نماد شناسی ماه در پرچم این کشور َآمده است که ماه نماد تولد دوباره این کشور است .
دوازده ستاره نماد دایره البروج است . سفید علامت صلح است . سبز نشان طبیعت است و قزمز نشان نیروی زندگی است . نوار آبی نمایانگر شب بی پایان و آب به عنوان منبع حیاتی زندگی است.
تاریخچه کشور ازبکستان
در روزگاران گذشته واحد های کشاورزی چندی مانند حوارزم و ماوراالنهر و دره ی فرغانه پدید آمد و پایه گذار تجمع اقوام هند و اروپایی را فراهم کرد. در سده ی ششم پیش از میلاد به بخشی از ساتراپ بزرگ باختری وابسته به امپراتوری هخامنشی مبدل شد و بعد از فروپاشی هخامنشیان اکند مقدونی و سلوکیان بر آنجا دست یافتند.
تدپایان سده ی هجدهم روس های به دست اندازی ماور النهر کردند و در پی آن به سمرقند و بخارا در سال 1868 و خیوه را در سال 1873 به تحت الحمایگی خود در آوردند و سرانجام تسلط خویش را بر سر ماوراالنهر در سال 1876 تکمیل کردند .
نارضایتی و شورش سال 1898 اندیجان را فراهم کرد که این نا آرامی ها تا سال 1916 در سرتاسر ترکستان ادامه داشت.
بعد از انقلاب اکتبر فرمانداری ترکستان در 1918 به جمهوری ترکستان تبدیل شد . در سال 1924 جمهوری ترکستان تجزیه شد و جمهوری شورش سوسیالیستی ازبکستان تأسیس گردید که تاجیکستان نیز جزیی از آن بود. درسال 1929 تاجیکستان از جمهوری ازبکستان جدا شد و در سال 1936 و همچین در تقسیمات کشوری سال 1963 جمهوری خود مختار قرقالپاق و همچنین بخشی از استپ هنگری که به قزاقستان تعلق داشت به ازبکستان واگذار شد
طی سالهای تسلط روسها براین سرزمین فرهنگ عمومی به نحو چشمگیری بالا رفت و کشاورزی به ویژه در زمینه ی کشت پنبه و توسعه یافت و به یکی از تولید کنندگان بزرگ پنبه ی دنیا مبدل گردید. با اعلام فضای باز سیاسی گوراچف ازبکستان خود مختاری بیشتری در امور داخلی به دست آورد و اسلام کریم اف به ریاست جمهوری برگیزده شده و در اول سپتامبر 1919 استقلال رسمی خود را اعلام داشت.
برای دریافت اطلاعات ویزای ازبکستان می توانید از لینک زیر استفاده کنید
بخش نظرات